Doporučujeme

HOTELHOUSE.cz

 

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech...

Letenky, tipy na cestování, golfová hřiště, restaurace, bary, kavárny a vinárny.

image_19468

Poznejte unikátní koncept Tady Chutná: Letní menu, které vás osvěží

Léto je tady a s ním i speciální nabídka, která potěší milovníky lehkých, čerstvých chutí. V našich restauracích Tady Chutná jsme připravili menu na celé léto a prázdniny, protože věříme, že počasí bude přát posezením venku a pohodovým chvílím u stolu.

 
Poznejte unikátní koncept Tady Chutná: Letní menu, které vás osvěží
 

Když se potká ovoce, bylinky a slunce – Letní předkrmy, které vás osvěží i překvapí

 

Začínáme neotřelou kombinací – salátem z jahod a cherry rajčátek. Na první pohled neobvyklé spojení, ale velmi chutné a osvěžující. Přidali jsme k tomu seletický sýr balkánského typu – méně slaný, zato krásně krémový. Salát doplňují piniové oříškyvoňavý estragonrůžový pepř a dresink z javorového sirupu a stařeného jablečného octa. „Nebáli jsme se sladké a slané chuti spojit. Seletický sýr, který znáte z našich letních předkrmů, si s jahodami překvapivě dobře rozumí,“ dodává šéfkuchař David Kalina. K salátu doporučujeme bagel nebo máslovou briošku naší výroby – ideální pro namáčení do dresinku. A k tomu skvěle padne lehké moravské rosé, které ladí s ovocnými tóny i jemností estragonu, “ říká someliér Jan Šímáně.

 
 

Kouzlo první republiky na vašem talíři – Tradiční receptury v moderním kabátě

 

Návrat ke staré kuchařské škole? Ano! Inspirace této teriny pochází z knihy Marie Janků–Sandtnerové z roku 1933.Pražská šunka natrhaná na vlákna, vepřový rosol, hranolky z vařené mrkve a nakládaných okurek, a hlavně směs čerstvých bylinek. Podává se s omáčkou ravigotenakládanou šalotkou a křupavým domácím chlebem.

„ Je to pokrm, který v sobě nese noblesu první republiky. Zachovali jsme základ, ale dochucení jsme doladili tak, aby obstálo i dnes,“ říká David Kalina.

 

Poznejte unikátní koncept Tady Chutná: Letní menu, které vás osvěží

 

Ryby ze Šumavy

 

Růžově zbarvený filet pstruha ze Šumavy servírujeme na baby špenátu s kapary a česnekem, dochucený domácím pestem ze sušených rajčat. Ryba je připravené na másle, aby si zachovalo křupavost a šťavnatost zároveň. „ Pstruh je ryba, kterou milujeme pro její čistou chuť. A když se sejde s holandskou omáčkou a bramborovým fondánem, vznikne letní talíř, na který se rádi vracíme,“ usmívá se šéfkuchař.

 

Poznejte unikátní koncept Tady Chutná: Letní menu, které vás osvěží

 

Bez masa

 

Vegetariánská varianta, která neurazí ani masožravce. Pečené mladé zelízelný salát s kerblíkemorestované baby žampiony se sladkou červenou paprikou – to vše propojuje omáčka z uzené papriky, která talíři dodá jemný kouřový nádech. Jako příloha přichází bylinkové špecle opečené na másle, s pažitkou.

Na závěr sladká tečka – banana split v domácím provedení. Horká čokoláda se potkává s vanilkovou zmrzlinou, karamelem a šlehačkou, ořechy pak přidají příjemnou křupavost

 

Poznejte unikátní koncept Tady Chutná: Letní menu, které vás osvěží

 

Tady chutná léto na talíři i ve sklence

 

Naše letní nabídka propojuje tradiční chutě s moderním přístupem – ideální pro posezení s přáteli i rodinou. Každý chod jsme ladili s vinaři a farmáři, se kterými dlouhodobě spolupracujeme, a to nejen na surovinách, ale i na pečlivě vybraném vinném párování. O to se postaral someliér Jan Šímáně:

„Vybírali jsme vína, která podpoří charakter každého jídla – od svěžího rosé ke krémovému salátu s jahodami, přes elegantní ryzlink ke šunce až po minerální chardonnay k pečenému zelí. Cílem bylo vytvořit harmonii na talíři i ve sklence.“ Jak říká šéfkuchař David Kalina: „Léto pro mě znamená jednoduchost, čerstvost a radost ze společného stolu. A přesně takové je i tohle menu.“

 
Poznejte unikátní koncept Tady Chutná: Letní menu, které vás osvěží
 

TADY CHUTNÁ…

 

Od roku 2000 vdechuje šéfkuchař David Kalina nový život starým receptům. Pod značkou „Tady Chutná“ spojujeme čtyři pražské restaurace a vrací život tam, kde vždy byl

 

TISKÁRNA NÁRODNÍ – TISKÁRNA JINDŘIŠSKÁ – MINCOVNA – U TELLERŮ

Tady Chutná – čtyři restaurace v srdci Prahy

 

 

 

Zdroj foto: Tady Chutná

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Generální partner portálu:

    

Partneři portálu:


 

        

 

 

Další portály mediální skupiny HMG:

      

     CELEBRITYHOUSE.cz

 

PORTÁLY HMG :

www.carshouse.cz    www.menhouse.cz  www.womenhouse.cz  www.luxuryhouse.cz

www.gastrohouse.cz  www.celebrityhouse.cz  www.cinemahouse.cz  www.househouse.cz

www.kidshouse.cz   www.bookhouse.cz   www.hotelhouse.cz 

www.nicemagazine.cz  www.homemagazine.cz   www.golfmagazine.cz  www.letniservis.cz

 www.inspirovanikrasou.cz  www.sefredaktorzavolantem.cz   www.rozhovoryzavolantem.cz

www.watchhouse.cz  www.luxusniplaze.cz  www.luxurymagazine.cz

www.snehovyservis.cz  www.podcasthouse.cz  www.menhouseman.cz

www.nejlepsikavarny.cz  www.onlyfashion.cz   www.prazskeprikopy.cz  www.bydletestylove.cz 

www.HMGmagazine.cz  www.prazskametropole.cz   www.prazskaparizska.cz

  www.prazskyhrad.cz   www.prazskeletiste.cz   www.vcentruprahy.cz   www.spindleruvmlyn.cz  

TOPlist